Депутати Тернопільської облради знову вирішували, як подолати бюджетний колапс, спричинений ОДА (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 25.09.2020

Сьоме пленарне засідання 14 сесії Тернопільської обласної ради, яке відбулося 25 вересня, завершилося в обідню пору.

Депутати розглянули понад два десятки питань порядку денного, однак таки не внесли зміни до обласного бюджету на 2020 рік.

На сьогоднішнє засідання прибуло чимало керівників комунальних установ, які вже кілька місяців не отримують коштів на заробітні плати. Попри важливість цього питання, очільник Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш на засідання знову не з’явився. А окремі депутати наголосили на тому, що саме голова ОДА з президентом влаштували для жителів Тернопільщини справжній бюджетний тероризм.

На кріслі Володимира Труша у сесійній залі навіть з’явилася наліпка зі словами: «ЗЕ-ганьба! Слуга народу», а також плакати: «Зеленський-Труш! Припиніть знущатися над Тернопільщиною!».

У відповідь на звинувачення депутатів директор департаменту фінансів Тернопільської обласної державної адміністрації Степна Скибиляк зазначив, що причиною такої ситуації є розбалансованість бюджету – видаткова частина більша від джерел покриття на 4,2 мільйона гривень.

– То що ми зараз не можемо знайти 4,2 мільйона гривень і закрите це питання?! Це справа облдержадміністрації. На це не потрібно багато часу. Вирішити і відновити життєдіяльність області, яка зупинена вже кілька місяців, – наголосив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Відтак, після наради уповноважених представників фракцій вирішили продовжити пленарне засідання вже наступного тижня – у вівторок, 29 вересня. Саме тоді обласна рада й планує поставити крапку у бюджетному питанні. А в понеділок, 28 вересня, відбудеться нарада щодо внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік за участі членів комісії з питань бюджету, депутатів облради, керівників профільних управлінь та департаментів ОДА, керівників комунальних установ, представників громадськості та ЗМІ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.