Версія для друку

У центрі Тернополя презентували 8 чудес Європи (фото)

Опубліковано в Життя краю 10.09.2020

У Тернополі презентували благодійний арт-проєкт «8 чудес Європи».

Проєкт складається з 8-ми картин, створених тернопільською художницею Оксаною Бандак, які відображають відомі архітектурні споруди восьми європейським міст.

На полотнах відтворені Рим, Амстердам, Берлін, Лондон, Лісабон, Париж та Барселона.

Що зображено на останній, восьмій картині, організатори поки не розповідають, але зазначають, що вона стане родзинкою виставки.

Коли роботу над полотнами буде завершено, їх відправляться до міст, які на них відтворені, каже співорганізатор проєкту Сергій Кічула.

–  Ці роботи поїдуть у міста, що зображені на них, де їх зустрінуть люди з української діаспори. Вони виставлять картину на центральній площі міста. Місцеві мешканці зможуть ознайомитися з цими роботами, висловити свою критику та, зрештою, подивитися, як ми, тернополяни, бачимо їхнє місто, – розповідає Сергій Кічула. – Після цього картини повернуться назад до Тернополя і ми проведемо благодійний вечір, на якому продамо роботи. Ми хочемо об’єднати благодійність та мистецтво.

На виручені кошти організатори хочуть купити ресторан на колесах для проєкту "Жовтий фартух", у якому взимку волонтери зможуть продовжити готувати їжу для безхатьків.

Наразі чотири з представлених полотен вже на етапі завершення.

Художниця Оксана Бандак розповіла, що картини створювала за світлинами знайденими в мережі, але планує в майбутньому побувати у всіх містах, які відображені на роботах.

–  В таких проєктах беру участь не вперше тому, коли мені запропонували долучитися, я з задоволенням погодилася, – говорить Оксана Бандак. – Картини малювала з фотографій. Коли я створювала ці роботи, в мене була думка, що  я матеріалізую своє бажання побувати в цих місцях.

Завершити роботу над полотнами планують до 5-го жовтня, після чого картини помандрують Європою.