У Тернополі підприємці вимагали дозволити їм працювати (фото)

Опубліковано в Життя краю 07.09.2020

Вчора, в День підприємця, представники малого та середнього бізнесу та позашкільних навчальних закладів зібралися під ОДА з однією вимогою — дозволити їм працювати.

За словами присутніх, їхня головна мета — відстояти власні конституційні права на працю.

— В Тернополі хочуть ввести червону зону і заборонити нам ходити, працювати, їздити. Скоро, можливо, заборонять і дихати. Ми зібралися, щоб мирно і спокійно нагадати владі, що малий і середній бізнес є в нашому місті і ми хочемо працювати,зазначив представник об'єднання рестораторів Тернополя Тарас Ковальчук. — Конституційний суд України  виніс постанову у якій наголосив що права людей на працю обмежені попри те, що конституційне право осіб не бути порушено тільки на основі рішення Кабінету Міністрів України. На основі цього нам потрібно знову доводити і захищати своє право на роботу.

Учасники мітингу підписали колективне звернення до уряду з проханням дозволити їм працювати та повноцінно функціонувати усім сферам діяльності міста.

Сьогодні ж пройшла нарада підприємців з представниками міської ради та міським головою, на якій й вирішували, чи працюватиме малий та середній бізнес у «червоній зоні».

На нараді були присутні представники всіх сфер підприємницької діяльності Тернополя. Люди зазначили, що заборона працювати, в той час як свою діяльність здійснюють бізнесмени інших міст, це дискримінація підприємців Тернополя.

— З кожного бізнесу обрано представника, який захищає сьогодні їхню сферу діяльності. Це позиція усіх підприємців Тернополя. Немає такого підприємця, який не хоче працювати, — зазначила голова Тернопільської громадської організації «Підприємці Галичини» Ольга Шахін.

Підприємці створили підприємницькі мобільні бригади, які діятимуть на всіх міських масивах. Якщо поліцейські виписуватимуть адмін-протокол комусь з місцевих підприємців, група швидкого реагування прийде на допомогу. Вони телефонуватимуть правоохоронним органам та повідомлятимуть про порушеннях конституційного права на працю.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.