Тернополянам розповіли цікаві історії з життя міста

Опубліковано в Життя краю 20.08.2020

Відновив свою роботу Туристично-інформаційний центр Тернополя.

Вчора пройшла перша тематична екскурсія, темою якої було як саме місто, так і люди, які мешкали у ньому в різні часові періоди.

Екскурсія під назвою «Тарнопіль та його тарнопільці» — перша з серії тематичних екскурсій, які планують провести у Туристично-інформаційному центрі, каже виконуюча обов’язків директора ТІЦ Ірина Потішна.

— Ми вирішили, що люди вже  не можуть сидіти на карантині. Відповідно, вони хочуть побачити щось цікаве або поїхати кудись. Ми вирішили почати з нашого міста й зробити щось нове. Виникла ідея зробити тематичні екскурсії. Звичайні оглядові люди вже відвідували, це вже не так цікаво, — розповідає Ірина Потішна. — Зараз ми намагаємося активно пропагувати і поширювати тематичні екскурсії серед людей. Особливо ,серед тернополян, щоб вони відвідували їх їх та цікавилися історією міста.

Разом з екскурсоводом учасники пройшли вулицями міста послухали історії життя відомих та маловідомих містян, що так чи інакше вплинули на розвиток Тернополя.

Не зупинила учасників й злива, що розпочалася просто посеред екскурсії. Тож завершували захід під стінами Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Т. Г. Шевченка.

— В Тернополі я вперше побувала на такій екскурсії, але мені дуже сподобалося. Ми пройшлися такими вуличками, на які я ніколи уваги не звертала, але дізналася багато нових фактів, — розповідає тернополянка Оля.

Друга екскурсія відбудеться на День міста. Вона буде присвячена власникам Тернополя та їх впливу на його розвиток.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Від чого залежить комфорт дитини під час квартирного переїзду?
Зміна місця проживання — випробування не з легких. Якщо в сім'ї є діти, крім клопоту…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.