Ветерани Всеукраїнського велопробігу сьогодні зупинилися у Тернополі (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 18.08.2020

До  Тернополя прибули учасники Всеукраїнського велопробігу ветеранів війни «Вшануємо пам'ять захисників України».

У місті їх зустріли представники місцевої влади та близькі загиблих воїнів АТО.

Після відправи священнослужителів та благословення учасники велопробігу разом з сім’ями героїв поклали квіти до стелли «Борцям за волю України».

Як розповів організатор велопробігу Іван Балашов, така зустріч за маршут у них в перше.

– Я переповнений емоціями. Це в нас перша зустріч з сім’ями загиблих. Слів немає. Ми дуже вдячні цим матерям. Я як батько їх розумію. В мене двоє синів військові, –  розповідає Іван Балашов. –  Так співпало, що у мене сьогодні день народження і його я запам’ятаю надовго.

Родини загиблих висловили вдячність учасникам велопробігу.

– Цей велопробіг – дуже важливий захід для вшанування пам’яті полеглих захисників в російсько-українській війні і всіх, хто загинув за незалежність України, – каже дружина полеглого воїна Ольга Стасів. – Родини загиблих і я особисто висловлюємо щиру вдячність за таку ідею, бо для нас це дуже важливо. Це нагадування про наших героїв, які поклали життя на вівтар, з яких потрібно брати приклад молодому поколінню.

Далі учасники акції вирушили до Хмельницького.

Маршрут велопробігу пролягає через 13 обласних центрів з фінішем у Маріуполі. Загалом ветерани планують подолати 1800 кілометрів.

Дістатися кінцевої точки учасники планують 29-го серпня, на День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Також ветерани візьмуть участь у заходах до вшанування героїв.

 

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.