1 вересня під загрозою: через погіршення епідситуації тернопільські школи можуть не відкритися

Опубліковано в Життя краю 17.08.2020

Останніми дня епідеміологічна ситуація в місті та області почала ускладнюватися.

Про це сьогодні під час засідання Тернопільського міського оперативного штабу повідомив Володимир Паничев, лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру.

За його словами, підставою для таких тверджень є динаміка росту захворюваності. Якщо така тенденція буде й далі, під загрозою опиниться початок навчального року.

– Про ускладнення свідчить те, що за останні 2 тижні збільшилася смертність. Ледь не кожні 2 дні ми мали летальний випадок. Також в нас вперше зареєстрована смерть чоловіка в віці 36 років без супутніх захворювань, що також свідчить про ускладнення перебігу захворюваності, – зазначив Володимир Паничев. – Щодо вікової структури захворюваності, то більше 65% підтверджених випадків  це люди активного віку. На превеликий жаль, дещо збільшився відсоток хворих серед дітей і осіб 65-ти років і старше.

Він наголосив, що якщо ситуація погіршуватиметься й надалі місто та область можуть потрапити до помаранчевої зони.

– Ми маємо загальними зусиллями покращувати ситуацію. Якщо ми в залишимося в жовтій зоні, у нас  є перспектива нормально розпочати навчальний рік, зберегти ті не жорсткі обмеження, які діють зараз. Але якщо ми зараз не вплинемо на динаміку захворювання яка погіршується в нас є реальний ризик опинитися зоні, в якій не зможемо вчасно почати навчальний рік і будемо змушені ввести жорсткіші обмеження, – сказав Володимир Паничев.

Крім того, лікар-епідеміолог закликав усіх дотримуватися вимог адаптивного карантину, щоб уникнути ускладнень напередодні 1-го вересня.

фото з вільних джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.