«Спорт – це стиль життя»: у Тернополі проводять заняття з йоги для літніх людей

Опубліковано в Життя краю 20.07.2020

Щопонеділка на Співочому полі, що у парку Національного відродження, проходять заняття йогою для літніх людей.

Зазвичай їх відвідує 14 людей. Іноді приходить й більше, адже місце є вдосталь, каже психолог Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення Наталія Жученко, яка й проводить заняття.

Розповідає, що йогу для людей старшого віку проводить вже 7 років.

– Заняття з йоги я веду вже 7 років. У нас є дві групи. До карантину заняття проходили один раз в тиждень. Люди ходили у дві групи по 7 чоловік. Зараз ми працюємо усі разом, бо тут місця вистачає. Тож зазвичай на занятті 14 людей, іноді приходить й більше. Усі пенсіонери віком від 65 і старші,говорить Наталія Жученко. Тут зручно проводити заняття, бо є сцена і не потрібно класти коврики на землю. Ми спеціально шукали місце, де була б дерев’яна підлога, щоб не було так холодно.

Психолог розповідає, що його корисна не лише для фізичного, але й для психологічного здоров’я людини. Вправи на заняття вона підбирає, зважаючи на вік та проблеми людей, які відвідують заняття.

–  Йога покращує фізичний стан,  дає можливість стати більш гнучким, покращує роботу суглобів та кровообіг. Якщо говорити про психологічний вплив, то люди вчаться краще концентруватися, починають більше прислухатися до себе та того, що з ними відбувається, знімаються тілесні зажими. Крім того, покращується пам’ять та знижується рівень стресу,каже Наталія Жученко.Зараз ми  виконуємо вправи на хребет, бо багато хто має з ним проблеми. Дехто ходить на заняття вже не один рік і я їх добре знаю. Підбираю вправи, які б вони могли робити і які були б корисні для них. Вони не дуже складні але попри те ми працюємо і з попереком і з грудним відділом і з шиєю.

Про вплив занять розповідають і самі учасники занять.

– Ходжу на заняття вже два роки. Тіло стало набагато рухливіше і виконувати вправи, у порівнянні з початком, набагато легше. Йога піднімає життєвий тонус, тому, вважаю, що це надзвичайно корисно,  –  каже пані Наталія. –  Звичайно, через вік ми не можемо виконувати дуже складні вправи, але, те, що ми робимо, дає позитивний результат. Вважаю, що займатися потрібно не зважаючи на вік.

Дехто з учасників займається спортом з дитинства. Розповідають, для них спорт  – частина життя.

– Ходжу на заняття з минулої осені. Скоро буде вже рік як я відвідую йогу. Це дуже добре впливає на організм, на суглоби. В наших роках рух і активність завжди помагають, – розповідає пані Любов.  – Для нас спорт – це стиль життя. Я ним займалася ще з дитинства. Потім все не було часу. А зараз я вже пенсіонерка – діти і внуки повиростали, тож я займаюся собою.

До слова, окрім йоги Тернопільський міський територіальний центр соціального обслуговування населення також організовує танцерухову терапію.


 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.