Ями на дорогах: куди звертатися жителям Тернопільщини

Опубліковано в Життя краю 09.07.2020

Учора на пресконференції щодо питань ремонту доріг у Тернопільській області працівники дорожньої служби розповіли, де на Тернопільщині будуть упродовж року ремонтувати дороги та куди звертатися у разі появи ям на відремонтованих ділянках і хто відповідатиме за їх усунення.

В нас передбачені гарантійні терміни по виконанню кожного виду робіт. Всі вони є в загальному доступі на сайті ProZorro. Там завантажені договори підряду і безпосередня інформація про оплату щодо виконаних робіт,розповідає в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия.

Гарантійні терміни різні – від 3-х до 8-ми років. Детальніше з інформацією стосовно кожного виду робіт також можна ознайомитися на сайті ProZorro.

Гарантію забезпечують, якщо виникає, наприклад, ямковість. Тоді, підрядній організації виставляють претензії щодо усунення вказаного недоліку,каже Микола Довгошия. – Вона усуває його за власні кошти. Відповідно, якщо фірма відмовляється, ми звертаємося в суд і в судовому порядку вирішуємо питання щодо стягнення коштів або ліквідації недоліків. Заявки можна подавати безпосередньо на сайті Укравтодору, вказувати недолік на конкретній ділянці дороги державного значення – неналежного очищення доріг зимою, ямковості тощо.

Також, за словами Миколи Довгошиї, у Тернополі є й цілодобова гаряча лінія. З приводу повідомлень про будь-які недоліки на дорогах державного значення громадяни можуть звертатися за номером 52-41-50.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.