Маска, антисептик та 42 завдання: як здавали ЄВІ абітурієнти Тернопільщини

Опубліковано в Життя краю 02.07.2020

Вчора, 1 липня, єдиний вступний іспит складали охочі продовжити навчання на магістратурі.

Як пройшло вступне випробування – з’ясовувала «Сорока».

Іспит проводили у дві зміни ꟷ на 10-ту та на 14-ту годину. Допуск до пунктів тестування розпочинався за 45 хвилин та завершувався за 10 хвилин до його початку. Вступники, які не встигли прибути на місце вчасно, до здачі були не допущені.

Особливістю цього річних екзаменів є обов’язкова наявність захисної маски та температурний скринінг, що проводився медичними працівниками на вході до навчального закладу. Вступників з температурою 37,2 градуси та вище, кашлем або нежитем до екзамену не допускали.

Не здавали екзамен також і ті, хто не приніс на пункт здачі усіх необхідних документів, а таких абітурієнтів також було чимало, розповідає інструктор пункту здачі ЄВІ Тернопільської спеціалізованої школи №29 з поглибленим вивченням іноземних мов Тарас Сеньків.

У нас іспит проходив у 16-ти аудиторіях. Максимальна кількість абітурієнтів в одному кабінеті – 15 осіб. Загальна кількість вступників на цьому пункті тестування ꟷ близько 240-а осіб, але варто також врахувати, що багато вступників не прийшли. Велику кількість було не допущено, оскільки вони не мали з собою всіх необхідних для допуску документів ꟷ в більшості аудиторій пустують 2 ꟷ 3 місця,каже Тарас Сеньків.Якщо говорити про першу зміну, хочу зазначити, що 11 вступників було вигнано з екзамену за наявність технічних пристроїв. Деякі абітурієнти виконували роботу ручками синього кольору, що також є порушенням, бо за нормами проведення іспиту, відповіді позначаються чорною ручкою.

Іспит цьогоріч складався з 42 питань, на виконання яких у вступників була година. Завдання були не надто складні, але потребували часу на ознайомлення, кажуть абітурієнти.

Складаючи єдиний вступний іспит, я не хвилювалася адже ЗНО уже здавала й відповідно знала процедуру проведення екзамену. Звичайно, що цього року карантин трохи змінив процедуру проведення і довелося працювати у масці й це виявилося не так легко,каже абітурієнтка Євгенія Єднак.При вході усім виміряли температуру й була можливість обробити руки антисептиком. Щодо складності тесту, то можу сказати, що завдання були не надто складними.

Додатковим випробуванням стала необхідність працювати в медичній масці.

Я б не сказала що іспит був складний, але він був іншого формату ніж ті, до яких я звикла. Наприклад, у мене були завдання визначити тему конкретного твору або вставити у готовий текст пропущені слова, що дуже схожі між собою за значенням. Хоч ми і робили схожі завдання раніше, все ж вони відрізнялися і був потрібен щоб зорієнтуватися,розповідає Катерина Волощук.Щодо складнощів можу сказати, що багато знайомих жалілися мені на медичні маски. Оскільки я писала в тканинній, мені було доволі комфортно, в той час як вони здавали екзамен в одноразових медичних масках. Розказували, що було душно, важко дихати і, звісно, це відволікало.

Нагадаємо, що правильні відповіді на завдання ЄВІ будуть опубліковані до 3-го липня, самі ж результати будуть на інформаційних сторінках вступників не пізніше 15 липня.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.