Під Тернопільською ОДА протестували профспілки (фото)

Опубліковано в Життя краю 30.06.2020

Сьогодні під стінами Тернопільської обласної державної адміністрації відбулася всеукраїнська попереджувальна акція протесту профспілок.

З гаслами «Третьякову геть!» та «Третьякову на матрац!» містяни вимагали відкликати з посади голови Комітету Верховної ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову.

Також були озвучені наступні вимоги: зупинити подальше просування закону про працю; вилучити з законопроекту №2275 статтю щодо позбавлення прав профспілок і робототорговців на рівне представництво інтересів у фондах соціального страхування; відновити діяльність на робочих місцях і надати фінансову та матеріальну підтримку працівникам, які потерпають в умовах економічної кризи викликаної поширенням коронавірусної інфекції.

З початку року у нас значно погіршилася соціально-економічна ситуація: ріст безробіття, зниження рівня заробітної плати, збільшення заборгованості з її виплати. Сьогодні ця сума в Україні перевищила позначку в 3 млрд. гривень. Можливо, це не так багато на фоні економіки країни, але за цією сумою стоять сім’ї українців, які місяцями не отримують заробітної плати,каже голова Тернопільської обласної ради профспілок Андрій Присяжний. ꟷ Всі чудово розуміють, що це ꟷ грубе порушення законів та християнської моралі, але натомість знаходяться причини для того, щоб ці кошти не виплачувати і виправдовувати свою бездіяльність.

Поспілкуватися з протестувальниками вийшов Голова тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. Він запевнив містян, що звернення, передане йому учасниками акції протесту, буде розглянуте на черговому пленарному засіданні сесії обласної ради, яке відбудеться 6-го липня.

До слова, така акція протесту відбулася також і в інших містах України.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.