Версія для друку

Із Тернопільщини 500 призовників відправлять на строкову військову службу

Опубліковано в Життя краю 09.06.2020

На Тернопільщині з 25 травня розпочався призов на строкову військову службу, який було перенесено у зв’язку з коронавірусом.

Про це сьогодні розповіли на брифінгу в Тернопільському військовому комісаріаті.

У рамках призову в лави ЗСУ та інших військових формувань заплановано відправити пів тисячі чоловіків віком 20-27 років.

– Через коронавірус терміни призову були зміщені. Відповідно до вказівок Генерального штабу ЗСУ ми його розпочали з 25 травня. Завершиться 31 липня. 25 травня розпочали роботу військово-лікарські комісії. До призову на строкову військову службу планується залучити 500 юнаків віком від 20 до 27 років. 18-19-річним надається право на відстрочку. Його надає призовна комісія району на чолі з заступником голови райдержадміністрації, але за бажанням вони мають право проходити службу, написавши заяву, зазначив ТВО військового комісара Тернопільського облвійськкомату полковник Олександр Скумбрій.

Перша відправка призовників відбудеться 15 червня. Географія, як пояснюють у військкоматі, буде доволі широкою, зокрема – Старичі, Полтава, Миколаїв тощо. В основному чоловіки будуть направлені до підрозділу Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної спеціальної служби транспорту.

 Ухилянтів чекає штраф, щоправда невеликий.

 – Хто буде ухилятися, підпадає під дію Кодексу України про адміністративне правопорушення. Накладання штрафу від 85 до 119 гривень при першому порушенні військового обліку та неприбутті до військового комісаріату, а при вчиненні повторного адміністративного правопорушення – від 119 до 180 гривень. Зараз розглядається законопроєкт про значне збільшення штрафів, мінімальний буде від 30 неоподаткованих мінімумів, кажуть у військовому комісаріаті.

Фото: з відкритих джерел