З послабленням карантину на Тернопільщині більшає туристів

Опубліковано в Життя краю 29.05.2020

В умовах поступового послаблення карантинних обмежень на Тернопільщині відновлює діяльність туристична сфера. Щоправда, поки з певними обмеженнями.

Туристи можуть відвідувати об’єкти Національного Заповідника «Замки Тернопілля» за наявності засобів індивідуального захисту та дотримання дистанції, а кількість осіб в групі не повинна перевищувати восьми.

Начальниця відділу обслуговування туристів та масово-освітньої роботи Національного заповідника «Замки Тернопілля» Ольга Станкевич під час пресконференції розповіла, що у зв’язку з карантином втрачено багато відвідувачів.

– Коронавірус, звісно, вніс свої корективи у роботу Національного заповідника «Замки Тернопілля». Майже два місяці (18 березня – 11 травня) ми були зачинені. Втратили багато туристів. Завжди у травні в нас була найбільше відвідувачів за весь рік. Цьгоріч все навпаки. Ми втратили багато іноземних туристів, студентських та учнівських груп, але з 12 травня вже відкриті. Ми завжди були раді відвідувачам, а особливо тепер. За минулих два тижні, наприклад, Збаразький замок відвідали орієнтовно 300 осіб. Поки ми приймаємо компанії до 8 людей, але вже їдуть сім’ї з дітьми, невеликі групи друзів. За це час було проведено 12 екскурсій. Це, звісно, мало, але, думаю, що це лише початок, зазначила Ольга Станкевич.

Також вона додала, що значного збільшення кількості туристів, вочевидь, варто чекати вже у липні. До цього часу «Замки Тернопілля» планують відкрити багато нових експозицій.

– Ми чекаємо послаблення карантину, плануємо відкривати нові експозиції. Наступного тижня відкриємо виставку Євгена Удіна на козацьку тематику. 4 червня хочемо провести неформальну зустріч із представниками туристичних фірм в Збаразькому замку, пояснила Ольга Станкевич.  

Фото: «Тернопільський прес-клуб»

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.