У Тернополі – нові зірки (фото)

Опубліковано в Життя краю 30.08.2016

Трьома іменами поповнилася тернопільська «Алея зірок». Традиційно урочисте відкриття пам’ятних знаків у центрі Тернополі відбулося 28 серпня.

-        За доброю традицією щороку в день головного свята нашого міста ми вшановуємо тих тернополян, які своєю працею найбільше заслужили бути пошанованими, які прославили наше місто, – зазначив міський голова Сергій Надал. – Цього року, враховуючи звернення тернополян, громадських організацій було прийняте рішення, що перша зірка, яка має бути відкрита, це зірка учаснику АТО. Без конкретних прізвищ. Тому що дуже багато тернополян пройшли через АТО. Ця зірка присвячується усім бійцям збройних сил, добровольчих формувань, поліції, Національної гвардії, всім тим, хто був там.

Зірку безіменного бійця АТО першою відкрив військовий комісар Тернопільського ОВК Володимир Катинський.

Другою «запалили» зірку народного артиста України, актора, режисера Мирослава Коцюлима. Право відкривати її надали дружині покійного митця Олені та головному режисеру Тернопільського драмтеатру Олегу Мосійчуку.

Третьої зірки удостоївся сучасний виконавець, автор пісень багатьох українських співаків та гуртів Андрій Підлужний.

-         Це гарна традиція, – підсумував співак. – Я думаю, що ця нова зірка молодого виконавця буде стимулом для тих хлопців, які вже, можливо, і не сподіваються на славу. Це і молоді музиканти, і актори, науковці. Але вони повинні знати, що до того, що вони роблять, ніхто не залишається байдужим. І нам треба започаткувати таку традицію – вчитися любити і поважати будь-якого тернополянина, який займе хоч навіть 356-те місце, але шанувати своїх і боротися до останнього.

Вшановувати талановитих, працьовитих та непересічних тернополян на «Алеї зірок» у Тернополі започаткували у 2011 році. За п’ять років вулиця Гетьмана Сагайдачного поповнилася 15-ма зірками іменитих митців.

 

Анастасія Мархоцька

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.