Аграрій Петро Гадз дарує Бучацькій райлікарні апарат штучної вентиляції легень, який вартує понад 800 тисяч гривень

Опубліковано в Життя краю 17.03.2020
Відомий аграрій та меценат Петро Гадз закупляє для Бучацької центральної районної клінічної лікарні апарат штучної вентиляції легень, ціна якого – 827 тисяч гривень.
 
Головний лікар медзакладу Олег Щиголь каже, обладнання додатково укомплектоване датчиком картографії й може використовуватися навіть для новонароджених.
 
– Наш меценат Петро Іванович Гадз вирішив фінансувати купівлю цього дороговартісного обладнання. Його можна буде використовувати як при операціях, так і при важких станах людей, які потребують, аби за них дихав апарат. Вагомою особливістю є те, що цей прилад можна використовувати для новонароджених дітей, вага яких – понад 3 кг. Такого апарату Бучацька ЦРКЛ не мала. Все наявне обладнання є доволі старим, воно практично вичерпало свій ресурс. Востаннє апарат штучної вентиляції легень наш медзаклад отримував ще в 2009 році. Дякуємо Петру Івановичу за те, що в такий складний для країни час не залишився осторонь наших проблем,  зазначив Олег Щиголь.
 
Через три-чотири дні апарат штучної вентиляції легень вже з’явиться у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії районної лікарні.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.