На коронавірус – 3 млн: депутати Тернопільської облради знову засідали (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 06.03.2020

Понад 4 години депутати Тернопільської обласної ради дискутували щодо виділення коштів на придбання індивідуальних засобів захисту і медичного обладнання, необхідних для роботи в умовах загрози появи коронавірусу COVID-19.

Так, на чотирнадцятій сесії Тернопільської облради, яка відбулася 5 березня, депутати підтримали пропозицію виділити 3 млн грн, які будуть спрямовані на запобігання занесенню та поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.  За цю суму мають придбати апарат штучної вентиляції легень, засоби індивідуального захисту та медикаментозні препарати.

З інформацією про готовність області до появи COVID-19 виступив начальник управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук.

–  Зараз в нас визначено два лікувальні заклади. Це – інфекційне відділення лікарні швидкої допомоги (50 ліжок) і Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги (50 ліжок). Упродовж останніх двох тижнів проведено навчання лікарів сільської медицини, середнього медичного персоналу. Також проведена робота на рівні екстреної медичної допомоги. Особлива увага приділялася на рівні міста Тернопіль, бо це – густо населений регіон. Здійснено перевірку закладів охорони здоров’я до надання медичної допомоги. Нами проведено розрахунок місячної потреби. Якщо я скажу, що ми прорахували її 100 %, буду помилятися. Ми передбачали різні випадки залежно від кількості людей, використання засобів індивідуального захисту. Так, орієнтовна сума місячної потреби засобів індивідуально захисту – 5 млн 714 тис. грн. Доукомплектування обладнання лікарень, які ми визначили, – 8 млн 858 тис. грн. Загальна сума повноцінного місячного функціонування закладів охорони здоров’я – 14,5 млн грн, – пояснив Володимир Богайчук.

Також під час засідання голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук вніс пропозицію звернутися до вищого керівництва держави з метою спростити процедуру проведення тендерів на закупівлю медичного обладнання, засобів захисту та препаратів, необхідних в умовах поширення коронавірусу.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.