У тернопільському музеї – сотні марок та конвертів з зображенням Шухевича

Опубліковано в Життя краю 05.03.2020

Філателістичну виставку, приурочену 70-ій річниці смерті Романа Шухевича, відкрили у Тернопільському обласному художньому музеї.

На експозиції представили розміщені на 64-х аркушах марки та конверти з зображенням Шухевича, створені як за незалежної України, так і у період ОУН УПА. За словами організаторів, більшість з них надруковані підпільною поштою у Сполучених Штатах Америки.   

ꟷ Роман Шухевич був командиром повстанської армії до останнього свого дня. І все своє життя він поклав на вівтар боротьби за незалежність України, ꟷ каже заступник директора художнього музею Ольга  Ваврик. ꟷ Він загинув 5-го березня на Львівщині. Відповідно до цієї дати, розуміючи, що його діяльність потребує вивчення, а сама постать ꟷ вшанування, відкрили цю виставку.

Зазначимо, що усі філателістичні знаки представлені на виставці належать до колекції Василя Штокала.

ꟷ Цю колекцію я збирав понад 20 років. Більшість зразків потрапили до мене коли я спілкувався з людьми, які боролися за Україну і мали зв’язки  з тими, хто жив за кордоном. Зокрема в США, Канаді, Європі. Вони самі показували ці речі, а коли я просив, радо віддавали їх. Щодо зразків часів незалежної України, то їх довелося купляти, ꟷ розповідає колекціонер. ꟷ Ми повинні показати нашому краю,  зокрема молодому поколінню, що маємо чим пишатися. Ми повинні вшановувати постать тієї людини, яка на своїх плечах тримала дуже велику боротьбу, допомагала своїм побратимам, посестрам і українській нації не йти прислужниками до окупаційних режимів, а бути самими собою.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.