«Я тебе зрозумію»: у Тернополі почнуться безкоштовні курси жестової мови

Опубліковано в Життя краю 04.03.2020

Проєкт стартує  10 березня та триватиме два місяці. Заняття проходитимуть двічі на тиждень упродовж понад години кожне.

За словами організаторів, наразі вони планують зібрати лише одну групу з тридцяти осіб, оскільки проєкт стартує вперше. Однак зупинятися на цьому не планують.

ꟷ Мова жестів складніша, ніж може здатися на перший погляд. Щоб її опанувати, потрібне терпіння і постійні заняття. Такі заняття будуть не лише цікавими, але й корисними, ꟷ каже співорганізаторка проекту Інна Москалюк. ꟷ Під час занять людина покращує свою розумову діяльність, адже задіюється моторика руху. Також покращується й пам’ять і мозкова діяльність.

Організатори також відмітили зростаючу цікавість до жестової мови у пересічних тернополян.

ꟷ Коли ми планували цей проект, було багато сумнівів щодо того, на скільки це буде цікаво й доречно. Вже на наступних етапах організації зрозуміли, що такі курси цікавлять  багатьох, — пояснює співорганізаторка проєкту Марія Стецик. — Це чудово, що люди прагнуть змін та саморозвитку. Хочуть  допомогти іншим, а не триматися власної зони комфорту.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.