У Тернополі з’явилася ще одна меморіальна дошка загиблому воїну АТО Андрію Питаку  

Опубліковано в Життя краю 04.03.2020

На фасаді управління соціальної політики Тернопільської міської ради 1 березня відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Андрію Питаку.

Пам’ятну плиту розмістили  саме на фасаді будівлі управління соцполітики міськради, оскільки Андрій Питак працював в цій установі на посаді головного спеціаліста відділу з питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Чоловік загинув 1 березня 2016 року при виконанні службових обов’язків у зоні проведення бойових дій в Луганській області. Автофургон «Hummer», у якому перебував тернополянин, поблизу смт Тошківка наїхав на протитанкову міну ТМ-64. Поховали Андрія Питака на Микулинецькому цвинтарі Тернополя

У серпні 2016 року Тернопільська міська рада присвоїла Андрію Питаку звання «Почесний громадянин міста Тернополя», а у 2018 році чоловіка посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня. 

Меморіальну дошку Андрію Питаку раніше також встановили на фасаді будинку, у якому він проживав (вул. Михайла Вербицького, 4).

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.