Через місяць на Тернопільщині відбудеться грандіозна проща

Опубліковано в Життя краю 25.02.2020

В Марійському духовному центрі «Зарваниця» із 26 по 28 березня, а потім із 28 березня по 3 квітня в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Тернополя відбудеться молитовне вшанування Реліквії.

До паломництва можуть долучатися всі бажаючі, повідомив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк.

—  Маємо честь повідомити, що відбудеться проща в Марійському духовному центрі «Зарваниця», яка буде приурочена миру в Україні та добрим покликанням до духовного стану. Проща відбудеться під наступним закликом: «Молитовне вшанування Святої Реліквії Тернового Вінка Господа Нашого Ісуса Христа»,зазначив митрополит.

Особливою причиною такого паломництва стала потреба молитви за припинення війни в Україні та єдності християн. На цьому наголосив під час пресконференції і легат архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка о. Роман Дутчак.

—  25 березня проща відбуватиме із Франції до України, пізно ввечері люди вже прибудуть до Львова. Сподіваюся, що все мине добре. Спершу представники духовенства з Тернопілля 25 березня прибудуть до Львова, а потім після оформлення всіх документів разом із охороною та полцією вирушаємо до Зарваниці. Там будемо готуватися безпосередньо до молитовного вшанування. А вже 26 березня з 6:00 ранку в Марійському духовному центрі «Зарваниця» буде відкрито собор для молитовного вшанування привезеної реліквії. Отже вшанування триватиме до 15:00 години 28 березня. Після цього реліквію привезуть до Архикатедрального Собору Тернополя. Там відбуватимуться молитви, сповіді, літургії. Забезпечимо повний релігійний супровід по цій прощі, щоби кожен із вірян зміг почерпнути з події щось духовне,розповів отець Роман.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.