Прем’єр-міністр України визнав «Медобори» на Тернопільщині серед можливих для прийняття евакуйованих з Китаю

Опубліковано в Життя краю 18.02.2020

Нещодавно фахівці з Міністерства охорони здоров’я відвідали понад 20 закладів санаторного типу, серед яких відбирали можливі для прийняття евакуйованих з Китаю людей.

З-поміж декількох можливих закладів відібрали санаторій «Медобори», повідомив головний лікар закладу Василь Мартинюк на сесії селищної ради, яка відбулася сьогодні, 18 лютого на головній площі Микулинців.

—  У неділю ввечері мені зателефонували, сказали приїхати до Києва, бо в понеділок на 8:00 засідає комісія щодо цього питання. Коли я прибув до столиці України, мав розмову із прем’єр-міністром. Мені він повідомив, що в державі фахівці оглянули понад 20 закладів. З них частина закладів, у тому числі санаторій «Медобори» на Тернопільщині, найбільше підходять для розміщення евакуйованих людей. Учора вночі я приїхав із Києва та дізнався, що наш санаторій нібито таки прийматиме людей. До мене також телефонували багато разів, — розповів Василь Іванович.

Головний лікар також зазначив, що не знав про остаточне рішення вищого керівництва везти в санаторний заклад евакуйованих.

—  Коли я спілкувався із прем’єр-міністром, то наголосив, що санаторій «Медобори» готовий прийняти евакуйованих українців тільки з двома умовами. Перше: працівники закладу не будуть комуні кувати із привезеними людьми, які в нас перебуватимуть; будуть відгороджені від них. Друге: позитивне схвалення громадськості селища Микулинці, як і загалом населення усієї Тернопільщини. Бо ж безпека, здоров’я та благополуччя людей є для нас дуже важливими. Оскільки санаторій розташований на території Микулинецької селищної ради, згода населення є важливою. Ми все розуміємо, всі країни дбають про своїх мешканців, евакуйовують їх. Ми не повинні бути осторонь, — підмітив Василь Мартинюк, додавши. — Сьогодні в санаторії відбудуться збори трудового колективу. Ми вирішуватимемо, як надалі будемо працювати. Наразі в санаторному закладі перебуває близько 40 пацієнтів, які проходять лікування. Ми також комуні куватимемо із пацієнтами. Зазначу, що я ні з ким не підписував жодних договорів. Мені конкретно не казали, що ми остаточно прийматимемо пацієнтів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.