Версія для друку

Знані тернополяни сьогодні побували на «літературному» побаченні

Опубліковано в Життя краю 14.02.2020

Сьогодні у приміщенні Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося «Побачення з книгою на бульварі Шевченка, 15».

Відвідувачі бібліотеки мали можливість обрати собі книгу наосліп, розповісти про видання, які змінили їхнє життя, та навіть власноруч зробити їм валентинку.

Працівники бібліотеки зазначають, що у такий спосіб хотіли привернути увагу до літератури та читання.

ꟷ Ми вирішили цей день присвятити книзі, адже вона популярна завжди. І тому сьогодні ми б хотіли, щоб тернополяни поспілкувалися і розповіли, яка ж книжка їхня улюблена, ꟷ каже завідувачка відділу міського абонементу ТОУНБ Тетяна Ковалькова. ꟷ Можливо, у когось навіть є книга, до якої він повертається упродовж життя.

До заходу долучилися також відомі письменники та художники такі як Сергій Лазо, Петро Шпорчук та Олександр Вільчинський, які подарували бібліотеці власні твори.

ꟷ Я є читачем бібліотеки з дев’яностого року. Приходжу сюди не лише почитати, доволі часто сиджу та пишу на другому поверсі. Мені здається, що ця бібліотека –  місце, де гарно думається. Тут багато книг, переживань і людських емоцій в палітурках. Воно створює позитивну енергетику, ꟷ каже письменник Олександр Вільчинський. ꟷ На цей захід мене запросили, оскільки з науковою бібліотекою дружимо давно. Я часто беру тут книги для читання, а мої видання, звісно, в цій книгозбірні теж є.

До слова, захід приурочено до Міжнародного дня дарування книг.