«Наша хата не скраю»: тернополяни пікетували проти наркоторгівлі

Опубліковано в Життя краю 04.02.2020

Сьогодні вранці біля приміщення тернопільського міськрайонного суду тернополяни провели мирну протестну акцію під гаслом «Нам обридло». У такий спосіб люди хочуть домогтися максимального покарання для осіб, яких нещодавно затримали за підозрою у наркоторгівлі.

 За словами організаторів, вони хочуть привернути увагу влади до ситуації з наркоторгівлею.

ꟷ Ми боремось щоб від наркотиків не страждали діти. Питання лише у тому, чому так багато людей мовчить? Чому Тернопіль мовчить? Ми не хочемо мовчати. Наша хата не скраю. Ми ꟷ свідомі громадяни і заявляємо, що не хочемо у нашому місті смертей від наркотиків ꟷ каже один з співорганізаторів протесту Олег Коган. ꟷ Нашою ціллю є домовитися про круглий стіл з представниками влади та правових органів. Нехай повідомлять нам, що вони готові до зустрічі. Хай запевнять в тому, що вони не дадуть спуску цій справі.

З гаслами: «Тернопіль без наркотиків» та  «Справедливий суд» учасники пікету очікували представників владних структур. У випадку відсутності реакції влади люди мали намір перекрити пішохідний перехід на вулиці Крушельницької. Після перемовин з начальником головного управління національної поліції в Тернопільській області Олександром Богомолом пікетувальники завершили акцію протесту.

Нагадаємо, що 7–го січня слідчими суддями тернопільського міськрайонного суду Тернопільської  області було розглянуто 7 клопотань слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області у кримінальному проваджені за ч. 2ст. 307, ч. 2 ст. 309 КК України про обрання запобіжного  заходу членам злочинного угрупування, котрих було затримано 23-го січня за підозрою у виготовленні та розповсюдженні метамфетаміну та інших наркотичних речовин на території трьох областей. Згідно з результатами проведених судових засідань, суд прийняв рішення яким встановлено утримувати підозрюваних у вчиненні злочину під вартою до 22-го березня 2020 року. Також було визначено розмір застави, що може бути внесена для звільнення підозрюваних з під варти. ЇЇ сума складає у середньому 420400 гривень.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.