Версія для друку

Тернополяни, наскільки часто варто фарбувати волосся?

Опубліковано в Життя краю 18.01.2020

У гонитві за стилем і модою більшість сучасних жінок часто пасма фарбують в один колір, то в інший. Але тернополянам варто знати, що часта зміна зачіски не завжди безпечна.

Як часто можна фарбувати волосся фарбою? Відповідь на це питання залежить від багатьох факторів, в тому числі і від типу барвника. Як розповіла тернопільська перукарка Іванна Мартин, фарби діляться на стійкі і нестійкі.

—  У нестійких фарбах немає аміаку, а перекису водню в них зовсім небагато. Від безаміачних фарб можна отримати насичений і яскравий колір, не нашкодивши волоссю. Такі фарби для волосся дають такий же яскравий, насичений колір, як і стійкі, але тримаються вони всього 1-1,5 місяці. Через цей проміжок часу колір можна оновлювати. А от стійкі фарби зазвичай мають у своєму складі аміак або набагато більше перекису водню. Логічно, що такий вид фарб для волосся діє набагато сильніше на волосся. Після першого фарбування волосся потрібно дати час на відновлення. Частіше, ніж раз на 2 місяці стійкими фарбами волосся фарбувати не можна, — розповіла дівчина.

Перукарка зазначила, що ні в якому разі не можна тримати фарбу на волоссі довше, ніж зазначено в інструкції. Опік гарантований, колір, як правило, відрізняється від передбачуваного, ніякого блиску чекати не доведеться, волосся почне ламатися.