Версія для друку

Відверту та глибоку еротичну виставку показали в Тернополі

Опубліковано в Життя краю 17.01.2020

Учора, 16 січня, тернополяни мали змогу побачити, як на полотні «звучить» справжня жіноча краса.

Це тернопільська художниця Наталія Басараб у гаcтропабі NATURA представила еротичну виставку картин «Таємниця жіночої натури». На близько двох десятках створених майстерною рукою полотнах мисткиня відобразила витончену красу жіночого тіла.  

Як розповіла талановита художниця на відкритті експозиції, для неї передавати за допомогою пензля красу – саме задоволення. Чи то краса природи, чи оголеного людського тіла.

—  Бувало, купували у мене картини. Потрібно було нові й нові образи творити, малювати нові творіння. Часом фантазія вже вичерпувалася. На допомогу прийшли журнали «Playboy», які купувала у місцевому кіоску. Цікаво, що удома в мене зберігаються великі стоси цих журналів. А коли приходила до кіоску по нову порцію "еротики", продавчиня завше дивилася на мене здивовано. Мабуть, думала, що для чоловіка закуповуюся. Я вже потім пояснила, що є художницею. А використовую еротичні видання із творчою метою, — поділилася цікавинкою Наталія Басараб.

Цікаво, що декому з тернополян, які завітали на виставку, окремі жіночі образи на полотнах часом, здавалося, нагадували реальних персонажок. Тож містяни іноді підходили до мисткині й перепитували: «Чи, бува, не з когось ви малювали цю картину?»

А хтось із відвідувачів у переплетеннях ліній-мазків бачив свою індивідуальну мову тіла.

—  Попри увесь свій реалізм, сучасний художній світ наповнений штучністю. Виставка картин Наталії Басараб у стилі «ню» наповнена життям та рухом. Динамічний розсип кольорових штрихів м'яко переходить в гармонійну цілісну картину оливкових, рожевих або блакитних мазків, де немає нічого зайвого. Незважаючи на те, що роботи були створені без моделей, вони гармонійно передають усю натуру жінки. Жінки різної. Жінки в радості, закоханості, емоційному піднесені чи журбі. Усі ці емоції художниці вдалося передати тілом героїнь картин. Ці картини надихають та дають поштовх для того, щоб ще раз по-іншому подивитися на тіло жінки, — розповіла гостя експозиції Аліна Жайворонко.

Фото - Микола Шот