Під головною ялинкою Тернополя стало яскравіше від виробів народних майстрів (фото)

Опубліковано в Життя краю 13.01.2020

Близько десяток умiльцiв краю завiтали на Театральний майдан Тернополя, щоби бiля головної ялинки мiста представити свої роботи.

Свої рукотвори майстри народної творчостi презентували пiд час параду вертепiв та нагородження переможцiв новорiчно-рiздвяних конкурсiв.

Як подiлився один iз органiзаторiв Свята зимового обрядового фольклору «Нова радiсть стала» у центрi Тернополя, керiвник обласного методичного центру народної творчостi Володимир Сушко, у краї чимало талановитих людей.

—  Дуже приємно, що до нашого мiста на традицiйне святкове дiйство  завітали майстри та майстринi народних промислiв iз рiзних куточкiв областi. Понад вiсiм умiльцiв показали свої рукотвори, серед яких були й автентичнi вироби з соломи, пуху, ляльки-мотанки. Також можна було побачити свiчки, оздобленi баночки, пiдсвiчники та багато iншої краси, — зазначив пан Володимир.

Однiєю iз майстринь, яка представила свої вироби на головнiй площi Тернополя, була мiстянка Катерина Крупнiцька.

—  Один iз рiзновидiв смоїх вiчок має об’ємне зображення, яке я отримую за рахунок вирiзьблення форм на воску. Спершу вирiзьблюю, а потiм малюю по поверхнi свiчковими фарбами та покриваю вирiб свiчковим лаком. Тепер за такою технологiєю я виготовляю свiчки на новорiчно-рiздвяну тематику. Навеснi змiню оздоблення малюнкiв вiдповiдно до свят, якi будуть у календарi, — пiдмiтила майстриня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.