Тернополяни, чому не варто фарбувати волосся вдома?

Опубліковано в Життя краю 09.01.2020

Фарбування волосся у домашніх умовах може здатися дуже хорошою ідеєю: можна заощадити і час, і гроші. Але тернополянам не варто поспішати бігти за пензликом і фарбою. Таку відповідальну справу все ж не потрібно робити самостійно.

Якщо довіритися досвідченому фахівцю, тоді буде гарантовано хороший результат – точно не будете ходити з небажаним кольором волосся або пересушеною шкірою голови. Так вважає тернопільська перукарка Іванна Мартин.

—  Перед кожною жінкою, яка вирішила змінити колір волосся, постає питання: звернутися до салону чи обрати домашнє фарбування. Спершу здається, пофарбувати волосся вдома легко: змішав фарбу з розчинником, наніс на волосся, потримав, змив, наніс захисний бальзам і все. Тільки є чимало нюансів, які потрібно знати, перш ніж щось самотужки робити зі своїм волоссям. Так, ви насамперед повинні знати, яку фарбу обрати. Фарби бувають аміачні та безаміачні. Аміачні фарби містять аміак, а, точніше, гідроксид амонію. Він відкриває зовнішній шар волосся для проникнення барвника всередину волосся. А у безаміачних фарбах роль аміаку виконує етаноламін. Він також розкриває кутикулу волосся, проте має менший вплив на структуру волосся. Також потрібно знати, як правильно наносити фарбу. Майстер в салоні спочатку фарбує коріння волосся ззаду, повільно пересуваючись до передніх пасм.  Під час фарбування волосся в домашніх умовах, дехто тримає фарбу на волоссі довше, ніж належить. Вони вважають, що чим довше тримати на волоссі, тим яскравіше і інтенсивніше відтінок проявиться на пасмах. Насправді фарба, залишаючись довше на волоссі, в більшій чи меншій мірі пошкоджує структуру стрижня волоса. Середній час витримки будь-якого барвника на волоссі від 30-40 хвилин максимум, — розповіла дівчина.

Фахівчиня додала, що фарбоване волосся двічі на тиждень потребує спеціальних масок. Крім того, чим менше мити голову, тим довше збережеться колір.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.