Поради тернополянам: як доглядати за волоссям узимку

Опубліковано в Життя краю 03.01.2020

Взимку та навесні наше волосся потребує особливого догляду. Для його здоров’я дуже небажане поєднання низьких температур, надто сухого повітря в приміщенні та нестачі вітамінів та мікроелементів, від яких мешканці Тернопільщини часто страждають в зимову пору року.

Взимку волосся постійно піддається стресам через різкий перепад температур у приміщенні і на вулиці. Особливо це актуально для зими.

Як розповіла тернопільська перукарка Іванна Мартин, взимку з волоссям бажано не експериментувати – якщо вам сподобалася модна зачіска, для якої потрібне фарбування чи хімічна завивка, відкладіть її до весни – і для волосся корисно, і показати зможете всім без винятку.

—  Хоч ви і хочете виглядати модними, ходити з розпущеним волоссям без шапки, потрібно завжди одягати головний убір. Якщо не захищатимете волосся за допомогою шапки чи шалика, воно стане більш ламким. Не можна виходити на вулицю з волоссям, яке не обсохло після миття. Тому, щоб волосся виглядало красивим і доглянутим, необхідно добре харчуватися. Доглядаючи за волоссям взимку, візьміть за правило з’їдати щодня хоча б пару різних фруктів. Зимою також дуже раджу попити вітаміни для зміцнення структури волосся. Корисно буде, якщо кінчики волосся ввечері будете змащувати будь-якою олією. Також добре буде використовувати і маски, особливо коли волосся стає сухим, а в харчуванні – менше вітамінів,розповіла дівчина.

Перукарка додала, що у зимовий час під впливом холоду судини звужуються. Шкіра голови недоотримує необхідні їй речовини, які постачаються з кров’ю та лімфою. І від цього дефіциту в першу чергу страждає волосся. Корені волосся слабшають. Це може призвести до випадіння волосся і сповільнення його росту. Волосся стоншується, стає крихким, ламким, тонким і тьмяним. Щоб запобігти або вилікувати випадіння волосся, корисно буде робити регулярний масаж шкіри голови.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.