Версія для друку

Тернополянка виготовляє з паперу вишукані листівки з узорами

Опубліковано в Життя краю 20.12.2019

Творити приємні сюрпризи рідним і близьким уміє талановита тернополянка Роксолана Муха, яка з дизайнерського паперу виготовляє оригінальні вітальні листівки.

Напередодні свят існувала традиція: десятки паперових листівок, підписаних власноруч, розліталися по містах і селах. На них чекали, щодня перевіряли поштову скриньку. А скільки самі відсилали - бабусям і дідусям, тіткам і дядькам та й просто знайомим. Не забуває про цю традицію і пані Роксолана, яка передає у свої рукотвори емоції, святковий настрій та щирі побажання, а потім дарує бажаним людям.

—  Щоби мої побажання не загубилися в лавині новорічних поздоровлень, я їх закарбовую в листівках ручної роботи. На дизайнерському папері малюю різноманітні візерунки – переважно квіткові орнаменти. Потім за допомогою спеціального ножика, схожого на скальпель, акуратно вирізую фігурки. Багато листівок мають ЗД-форму. Зробити їх досить, прикріпивши до листка окремо вирізані деталі. У Тернополі неважко придбати дизайнерський папір. А більше матеріалів, окрім ножичка та деяких скріплюючих елементів, не потрібно. Декому з товаришок вирізання орнаментів на папері видається складним завданням. Насправді, будь-яка справа, навіть нелегка, може йти в задоволення, коли подобається цим займатися, — підмітила умілиця.