Скандальний пам’ятник Пушкіну в Тернополі переодягнули у фінського Санту (фотофакт)

Опубліковано в Життя краю 20.12.2019

Сьогодні зранку, 20 грудня тернополяни стали свідками того, як у сквері по вулиці В. Чорновола пам'ятник Олександрові Пушкіну переодягнули у костюм фінського Санта-Клауса - Йоулупуккі.

Відтак за декілька годин меморіал російського письменника вже був убраний у червоний плащ із білими краями. Тримає Пушкін-Санта мішок, повен подарунків. Поки нерухомому поету, що «змінив професію», не вистачає лише шапки для загального образу.

За словами ініціаторів прикрашення меморіалу, сьогодні до обіду планують завершити переодягнення Пушкіна. А костюм Йоулупуккі  побуде на поетові аж до лютого. Для того, щоби пошити убрання для пам'ятника, спершу робили заміри з монумента. А шили плащ протягом двох тижнів.

Мешканці Тернополя по-різному ставляться до «перевтілення» Пушкіна. Хтось думає - це насміханням над російським письменником. Інші вважають таке оформлення монумента – креативним та прийнятним.

—  У Тернополі є багацько інших пам’ятників. Чому саме цей обрали для оформлення?! Як на мене, це осквернення пам’яті славного письменника. Мало того, що в Тернополі цей меморіал хотіли знищити, то тепер придумали інший спосіб наруги над ним. Хіба відома людина, вірші якої ми вчили у школі, винна, що походить із Росії. До того ж, хто такий «Йоулупуккі»? Вперше чую назву такого персонажа. От деякі українці рішуче виступають проти «дідів морозів», натомість активно запозичують інших іноземних героїв. Ми повинні насамперед шанувати свої традиції та не піддаватися впливу незнайомих нам тенденцій, — наголосила тернополянка Катерина.

—  Переодягнули у Санту, ну то й що?! Ініціатори цієї ідеї ж не мали на меті висміяти Пушкіна. Багатьом тернополянам потрібно навчитися дивитися на речі більш просто та не боятися креативності. А ми чомусь усе одразу буквально сприймаємо. Прикрасили костюмом, щоби ми відчували свято, щоби щиро усміхнулися, щоби перейнялися новорічним настроєм, якого багатьом не вистача. А не щоби нівелювати пам'ять, осквернити чи насміхатися, як хтось вважає. Не потрібно робити проблеми там, де її немає, —  зазначив тернополянин Георгій Загорський.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.