Версія для друку

Тернопільським господарям та господиням: не можна сушити одяг на батареї

Опубліковано в Життя краю 15.12.2019

Коли настає зима, сушити речі стає набагато важче, оскільки одяг не сохне, а перетворюється у бурульку. Тільки тернополянам варто знати, що сушіння одягу у приміщенні – також не вихід.

Сушіння білизни в приміщенні негативно впливає на мікроклімат у приміщенні, зауважила тернопільська швачка Діана Галицька. Якщо немає іншого вибору, ніж сушити білизну в приміщенні, важливо вживати певні запобіжні заходи для того, щоб запобігти алергічним реакціям, а також цвілі у вашому домі.

—  Дуже раджу уникати сушіння білизни в тих приміщеннях, де ви проводите найбільше часу. Краще розмістити сушарку не у спальні чи вітальні, а у ванній кімнаті, на кухні або в коридорі. Взимку варто виставляти на пральній машині максимальний віджим води. Постільна білизна, рушники та джинси виготовляються з матеріалів, які, безперечно, можуть витримати додаткові оберти. Але, будь ласка, пам'ятайте, що не всі матеріали можуть витримувати максимальні оберти в пральній машині, тому перевірте інструкції щодо прання та режиму сушіння на етикетці. Взагалі раджу якомога рідше сушити речі у приміщенні. Бо це погіршує якість повітря у вашій оселі. Це відбувається тому, що випрані, але погано віджаті речі містять до 2-3 літрів води. Вода поступово випаровується, насичуючи приміщення вологим повітрям та випарами мийного засобу. Як мінімум, це призводить до неприємного запаху та відчуття «важкого повітря», —  зазначила жінка.

Швачка додала, що під час сушіння речей та після прання потрібно завжди провітрювати приміщення. Свіже повітря запобігає надмірній вологості та створює більш приємну, свіжу атмосферу у будинку.