У книжках талановитої тернополянки живуть в’язані миші

Опубліковано в Життя краю 13.12.2019

Тернопільська умілиця Роксолана Муха користується дуже незвичайними закладками для книжок. Нетиповими, бо жінка виготовляє їх власноруч – в’яже із ниток у формі мишенят.

В’язання, поруч із виготовлення листівок, улюблене хобі тернопільської майстрині. Дівчина зауважує, що не відчуває втоми від роботи. На її думку, в'язати – аж ніяк не нудно, як хтось вважає. Ця робота заспокоює, розслаблює, знімає втому, проганяє негативні емоції.

Як поділилася умілиця, вона не боїться експериментувати та завше відкрита до нових напрямів у творчості.

Починала в’язати м’які іграшки у формі тваринок. Отримувала задоволення від того, що робила. Раділа, коли дарувала вироби своїм рідним та друзям. Якось в мережі Інтернет наткнулася на світлини оригінальних закладок у формі в’язаних тваринок. Вирішила і собі спробувати зробити таку цікавинку. Разом із пряжею в руках переглянула декілька відеоуроків – як українською, так і іноземними мовами. Робила все за схемою – і згодом вже тримала в руках першого книжкового гризуна. Важливо, що навіть коли створюю щось за певною схемою, завше стараюся додати якусь родзинку до своєї роботи. Перші закладки-мишки розійшлися до найближчих людей. Тепер живуть у книжках рідних та друзів. Звичайно, і у своїх книгах залишила закладки. Бо я та синочок – неабиякі книголюби. А матеріали для в’язання - нитки можна придбати навіть на тернопільському ринку. Хоч я – початківиця у в’язанні закладок, багато працюю над собою, вчуся на помилках і вже можу насолоджуватися плодами своєї творчості, — зазначила Роксолана Муха.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.