Чи знають тернополяни, як правильно сушити одяг

Опубліковано в Життя краю 13.12.2019

Мабуть, мешканцям Тернопільщини відомо, що неправильне прання значно скорочує термін життя білизни та одягу. Але крім дотримання правил прання, слід знати, як потрібно сушити той чи інший виріб.

Правильна сушка — це ще один шлях до довговічності речей і їх нормального зовнішнього вигляду. Трикотажні моделі, наприклад, легко можуть втратити форму і розтягнутися в довжину або в ширину. А тривала сушка погано викрученої білизни призводить до появи жовтого відтінку на ній.

—  Часом люди скаржаться на те, що їм важко прасувати одяг. Дехто взагалі лінується прасувати, тому купує одяг із тканин, які майже не мнуться. Важливо знати, що для того, аби речі легше прасувалися, їх потрібно насамперед правильно висушувати. Якщо ставите сушити речі на мотузку, переконайтеся, що поперечини і мотузки, на яких буде висіти одяг, чисті. Що вони не залишать сліди від іржі, які дуже важко відчистити. При сушінні білизни на сонці рекомендується перекидати її навиворіт. Довга і часта сушка речей призводить до зношення матеріалу. Тому забирайте речі в шафу, як тільки все висохне. Не рекомендується сушити речі в барабані понад півгодини, бо це може привести до їх деформації. Легко деформуються пуховики, трикотаж, лайкра, вовняні вироби, тонкі тканини, ковдри, одяг зі стразами, — наголосила тернопільська швачка Діана Галицька.

Тернополянам поради, як правильно сушити речі

  • Обов’язково зверніть увагу на маркування. На етикетці розміщуються окремі рекомендації з прання та сушіння вироби.
  • Природну сушку не замінить жодна машина. Сушіть речі на протязі при кімнатній температурі. Коли вони висохли, відразу знімайте.
  • Після полоскання постільну білизну потрібно добре струснути, розправити по всій довжині і повісити сушитися. Знімати білизну можна трохи вологим, тоді воно легше піддається прасування.
  • Жіночі блузки та чоловічі сорочки рекомендується сушити подолом вверх, щоб вони не витягувалися. Одяг із синтетичних тканин краще застібнути всі ґудзики, щоб уникнути сильної деформації.
  • Жіночі комбінації слід сушити на плічках за бретельки.
  • Синтетичні панчохи і колготки після прання не можна викручувати. Їх віджимають крізь тканину, потім сушать, підвісивши за миски.
  • Верхній одяг рекомендується розвішувати для сушіння на плічки, попередньо прибрати зайву вологу. Краще набити рукави газетами.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.