«Вбитий за мову»: у Тернополі обурені активісти пікетували обласну поліцію (фото)

Опубліковано в Життя краю 12.12.2019

На всеукраїнську акцію «Вбитий за мову» під стіни Головного управління Національної поліції в Тернопільській області вчора, 11 грудня, вийшло кілька десятків активістів.

Представники ВО «Свобода», ВМГО «Студентська свобода» та ВГО «Сокіл» вимагали від правоохоронців негайного та справедливого розслідування вбивства українського патріота Артема Мірошниченка.

Люди принесли плакати: «Мова – меч нації! Бий нею ворогів», «Мова – щит нації! Тримай її міцно», «Українцям – українську», «Закрити КПВВ на Донбасі».

Голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Олег Сиротюк зачитав вимоги учасників акції. Звернення передали працівникам поліції.

Серед oснoвнoгo активісти вимагають: кваліфікувати вбивствo Артема Мірoшниченка, як вбивствo на ґрунті мoвнoї, націoнальнoї та етнічнoї вoрoжнечі; забезпечити якнайшвидше рoзслідування злoчину та належний захист свідків у справі. закрити КПВВ на лінії фрoнту мoскoвськo-українськoї війни.

– Вчора обох вбивць затримали без права внесення застави. Ми вимагаємо реального розслідування, реального покарання. Це – не хуліганський злочин, а вбивство патріота Артема Мірошниченка за те, що він розмовляв українською мовою. Тим покидькам це не сподобалося, бо вони говорять «общепонятним». В суді вони так само вимагали перекладача, бо там «все говорять на русском». Їм пора в Москву, а хто живе на території України, той має вивчати українську мову, – пояснив Олег Сиротюк.Правоохоронці взяли наше звернення. Його має отримати начальник обласної поліції та передати в МВС України Арсену Авакову. Акція – всеукраїнська. У багатьох обласних центрах активісти озвучили такі ж вимоги, тому очікуємо, що міністерство відповідно відреагує.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.