Тернополянам на замітку: чому потрібно сортувати одяг перед пранням

Опубліковано в Життя краю 10.12.2019

Господарям та господиням Тернопільщини варто знати, що якість прання залежить не тільки від пральної машини. Безпосередньо перед завантаженням до прання, всі речі необхідно підготувати. При цьому важливу роль грає сортування одягу.

Як розповіла тернопільська швачка Діана Галицька, під час сортування потрібно розподіляти одяг не тільки за кольором, але й тканиною.

—  Часто люди звикли прати все разом. Що попало не можна класти в одну машинку, бо від цього одяг втрачає якість. Так, не можна прати разом синтетичні тканини з натуральними, бо у них різні вимоги до температури води і оборотів віджиму. Якщо бачили, пральна машинка має різні режими: «шовк», «шерсть», «бавовна», «синтетика». От їх і вибирайте, залежно від того, що перете. Перед початком прання потрібно пересортувати білизну, розділивши її на кілька частин: за кольорами — світле, червоне, чорне-синє-зелене; ну і за складом тканин. В окремі категорії потрібно виділити сильно забруднений одяг та речі, які можуть линяти, —  наголосила жінка.

Пані Діана додала, що брудний одяг краще зберігати у ванній кімнаті в пакунку з невеликими отворами, оскільки речі повинні «дихати». Якщо не дотримуватися цього правила, на речах можуть з’явитися плями від вогкості.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.