Тернополян запросили здобути унікальну професію

Опубліковано в Життя краю 09.12.2019

Мешканців Тернопільщини запрошують стати патронатними вихователями, які готові в своїх домівках опікуватися дітьми, що потребують захисту. Сімейний патронат допомагає дітям, чиї батьки деякий час не можуть опікуватися ними в силу різних життєвих обставин.

Бувають випадки, коли через недбалість або жорстоке поводження дітям загрожує небезпека. Інколи у дітей хворіють або помирають батьки, й за ними нікому доглядати. Трапляється й так, що дітей залишають у пологових будинках ще при народженні, й доки триває кількамісячна бюрократична тяганина з «відмовою» мами, немовлята безпомічно чекають своєї долі на самоті в лікарняній палаті. Коли батьки в силу складних життєвих обставин не можуть опікуватися дітьми, їх на певний час можуть брати на виховання професійні патронатні сім’ї.

—   Хочу вкотре запросити тернополян та жителів області розглянути для себе можливість стати патронатним вихователем. В нас, спільно із організацією «Майбутнє сиріт» розпочалася важлива акція «Візьми дитину на свята в родину». Таким чином родини можуть взяти з інтернат них закладів до себе дитину в період канікул. Тож той, хто має бажання, може залюбки долучатися до акції та відкрити своє серце для дитини. Для цього потрібно насамперед звернутися до служб у справах дітей за місцем проживання та БО «Майбутнє сиріт», де вам нададуть потрібну інформацію. Ми надамо усіляку підтримку родинам, які захочуть розділити свій затишок удома з дитиною із закладу, — повідомила Майя Шимашис.

Варто підмітити, що патронатні вихователі – унікальна для України професія, що з'явилася в рамках соціального експерименту, початого Партнерством «Кожній дитині» у 2009 році. Тоді в м. Бровари Київської області було створено першу в Україні прийомну сім’ю термінового влаштування – родину Євгена та Наталії Дудків.

У 2011 році досвід підхопила родина Гурських із м.Біла Церква, а в 2012 році - сім'я Кузнєцових із Києва. Прикметно, що у світі робота патронатними прийомними батьками – це поширена і дуже почесна практика. Патронатні батьки проходять спеціальну підготовку – навчальний курс, який дозволяє опанувати всі нюанси роботи з дітьми, які через складні життєві обставини не можуть бути з рідними мамою і татом.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.