Версія для друку

Чому варто користуватися лопатками для взуття, розповів тернопільський майстер

Опубліковано в Життя краю 03.12.2019

Тернополянам варто знати, що якщо не забезпечити необхідного догляду і правильної експлуатації, навіть найякісніше взуття швидко зробиться непридатним. Тому потрібно не тільки правильно доглядати за взуттям, але й одягати його. Отож не зайвою в гардеробі буде лопатка для взуття.

Як розповів тернопільський майстер з ремонту взуття Володимир Шиманський, для збереження міцності взуття та запобігання розтягуванню, обуватися варто можна тільки за допомогою спеціальної лопатки.

—  Дуже не раджу знімати взуття за допомогою другої ноги, як це часто люблять робити. Коли до мене в ремонт потрапляє певна річ, за формами її пошкодженості не важко здогадатися про недобру звичку взуватися. Внаслідок неправильного взування може навіть відірватися каблук, особливо на вузькому взутті. Аби не мати потреби нахилятися при взуванні, можна користуватися довгими лопатками. Щоразу, коли ви одягаєте будь-яке тепле взуття, не використовуючи лопатку, ви деформуєте їхній задник. Тому через певний час ви почнете відчувати через стоптаний задник дискомфорт при ходьбі. Не кажучи уже про те, що зовнішній вигляд взуття буде безнадійно зіпсований, — поділився майстер.

Чоловік додав, що аби взуття довше служило і при цьому мало гарний зовнішній вигляд, його потрібно правильно і регулярно доглядати.