«Насильству – ні!»: на головну площу Тернополя принесли 600 пар жіночих туфель

Опубліковано в Життя краю 03.12.2019

Шість сотень пар різнобарвного взуття сьогодні, 3 грудня, принесли на головну площу Тернополя.

 У такий спосіб тернополяни висловили підтримку жертвам домашнього насилля.

Організували акцію представники Тернопільського осередку «Асоціації жінок України “Дія”».

– 3 грудня – «Щедрий вівторок». У цей день кожна людина може зробити добру справу, долучитися до благодійності. Саме тому ми організували цю акцію сьогодні, – пояснює співорганізаторка акції, волонтерка, радниця з розвитку соціальної згуртованості в Тернопільській області БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Яна Шкуратова. – Щороку від ґендерно-зумовленого або домашнього насильства гине орієнтовно 600 жінок. І це не просто суха цифра в загальній статистиці. Кожна з цих жінок для когось мама, для когось донька, сестра, бабуся, подруга… Дякуємо тернополянам за те, що відгукнулися. Передавали туфлі навіть з Івано-Франківська. Все взуття, яке принесли на Театральний майдан, ми зберемо та відвеземо в соціальний гардероб «ОдежиНА».  Він функціонує в місті вже понад два роки. За цей час ми видали 33 тонни речей для 4 тисяч сімей, які потребували допомоги. Ми хвилювалися, чи вдасться зібрати аж шість сотень туфель, але все вдалося. Це показує, небайдужість тернополян до проблеми насилля.

Взуттєву інсталяцію в Тернополі організували у рамках загальнонаціональної акції «16 днів проти насильства». Вона стартувала на Тернопільщині 25 листопада, а триватиме до 10 грудня. Упродовж цих днів проводять різноманітні заходи, аби привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми, захисту прав жінок та дітей.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.