Чи знають тернополяни, чому варто берегти взуття від солі

Опубліковано в Життя краю 29.11.2019

Незабаром випаде сніг, тож вулиці Тернополя під час ожеледиці будуть посипати сіллю, яка псує взуття. Сіль і розводи залишаються на чоботах і черевиках, роз’їдаючи їхню поверхню. Тому взимку потрібно особливо ретельно доглядати за взуттям, аби мати змогу взувати його ще й наступного року.

Завжди хочеться, щоб нове взуття прослужило довго і зберігало свій гарний вигляд. Але часто через необережне ставлення та неправильний догляд, взуття втрачає свій вигляд. Якщо за ним правильно дбати зразу після покупки за ним потрібно правильно доглядати. Як радить тернопільський майстер з ремонту взуття Володимир Шиманський, після покупки нового взуття варто відразу купити набір по догляду і дотримуватись необхідних рекомендацій.

  Не треба відкладати із чисткою взуття. Як тільки прийшли додому – почистити. Таким чином ви швидко знімете із поверхні сіль. Не обов’язково витрачатися на дорогі засоби для взуття. Можна просто промити поверхню оцтовим розчином, а далі нехай взуття висихає в теплому місці. Вже після цього треба нанести крем для взуття. Для протирання можна брати як оцет, так і нашатирний спирт. Більшої уваги потрібно приділити замшевому взуттю, бо сольові розводи видалити з замші набагато складніше, ніж з шкіри. Щоби впоратися із сіллю, піском, треба протерти місця з висохлою сіллю розведеним водою з нашатирним спиртом. Спробувати спочатку на непомітній ділянці, щоб переконатися в стійкості кольору замшевого взуття.

Більшість роблять велику помилку: не чистять шкіряне взуття, а просто відразу наносять крем. Через це на шкірі утворюється багато шарів крему та барвників, які його псують.  Тож не забувайте, що шкіряне взуття обов'язково спершу варто почистити від залишків крему та бруду, і тільки тоді знову нанести засіб по догляду за шкірою . У вологу погоду хоча б раз на тиждень на взуття потрібно нанести водовідштовхувальні засоби. В суху пору року такими засобами  достатньо користуватися раз у місяць, —  поділився чоловік.

Майстер додав, що будь-яке взуття краще зберігати не в поліетиленових пакетах, а у картонних коробках.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.