На Тернопільщині запрацює гаряча лінія з протидії домашнього насилля

Опубліковано в Життя краю 28.11.2019

Зовсім скоро на Тернопільщині діятиме гаряча лінія з протидії домашнього насилля. Тож мешканцям області варто знати, що якщо ви постраждали від домашнього насильства, ви захищені Законом і маєте право на повноцінну допомогу.

Щорічно понад 1,1 млн українок зазнають фізичного, сексуального насильства та психологічного тиску в сім'ї. Однак, за допомогою звертається тільки кожна десята.

За словами заступника начальника управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Ігоря Чорного, потерпілим від насилля треба не мовчати, а звертатися по допомогу. Посадовець зазначив, що незабаром в області діятиме спеціальна гаряча лінія. В телефонному режимі спеціалісти допоможуть розробити план дій для конкретного випадку тієї людини, яка телефонує, розкажуть яку допомогу можна отримати безпосередньо у її районному центрі.

—  У нас працює всеукраїнська гаряча лінія, яка функціонує з метою протидії торгівлі людьми. Так, однією із працівниць цієї лінії є тренерка-консультантка ТМЖК "Відродження нації" Оксана Шлюзар. Також у нас буде створено обласну лінію задля протидії домашнього насиллю. В нас буде налагоджено співпрацю із органами національної поліції. Якщо буде зафіксовано випадок насилля у певному районі Тернопільщини, то місцеві поліцейські зможуть надати потерпілій стороні допомогу. Також ми співпрацюватимемо із органами безоплатної правової допомоги, куди жертва також може звернутися. Під час спілкування із людьми консультанти надаватимуть поради, куди варто звернути, аби сприяти вирішенню певної проблеми. Для нас є важливою взаємодія – органів поліції, структурних підрозділів ОДА, громадських організацій. Якщо буде ефективна співпраця, ми зможемо допомогти якомога більшій кількості людей, — наголосив Ігор Чорний.

Варто додати, що на базі громадської організації «Відродження нації» діє єдиний в Україні Центр консультування мігрантів та працює Національна телефонна «гаряча» лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (безкоштовно номери 0800 505 501 (для користувачів стаціонарних телефонів) та 527 - користувачів операторів мобільного зв’язку). Сюди звертаються громадяни України, котрі знаходяться на території нашої держави, так і громадяни, які на постійній або тимчасовій основі перебувають за кордоном.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.