Як правильно вибрати ковзани — поради тернополянам

Опубліковано в Життя краю 25.11.2019

Для деяких тернополян однією з улюблених зимових розваг є катання на ковзанах. А тим містянам, які хочуть навчитися кататися на льоду, потрібно пам’ятати, що саме від купівлі зручних та надійних ковзанів залежить успіх на ковзанці.

Фігурне катання недарма вважається найбільш витонченим видом спорту. Приголомшливі трюки, такі як обертання, кожух, фліп, ластівка заворожують і приваблюють тисячі поглядів.Тим тернополянам, які не хочуть брати взуття на прокат та хочуть придбати своє, потрібно підійти відповідально до вибору покупки, аби уникнути травм і з комфортом почати освоювати складні елементи.

Як поділився продавець-консультант одного зі спортивних магазинів Тернополя пан Дмитро, в першу чергу потрібно визначитися з видом ковзанів. Вони бувають декількох типів: фігурні, прогулянкові, хокейні, ковзанярські. Черевики фігурних ковзанів розрізняють по жорсткості.

—  Насамперед людина повинна визначитися, чи хоче конкретно взятися за катання. Якщо ви наполегливо вирішили вчитися кататися та багаторазово відвідати ковзанку, краще справді мати своє взуття. Ковзани – так річ, що за правильного догляду за ними служитимуть дуже довго. Особливо, якщо взуття шкіряне. Взагалі раджу купувати тільки шкіряні ковзани, які збережуться надовго. Для початку потрібно визначиться для чого саме вам потрібні ковзани. Є люди, які професійно займаються цим спортом, для такої категорії людей необхідні професійні ковзани. Черевик і лезо виготовляються з професійного матеріалу, черевик більш щільний, особлива форма зубців. Дешевше вам обійдуться прогулянкові ковзани, які раджу купувати людям, які починають вчитися їздити на льоду. Бо ж новачку спочатку потрібно навчитися впевнено стояти на льоду. Їх ключове призначення: спокійна поїздка і відпочинок на ковзанці. Потрібно уважно вибирати ковзани за розміром. Класичне кріплення на ковзанах – це шнурки. В останні руки у продажі переважають ковзани без шнурків, кріплення у них з кліпсами, — поділився продавець.

Чоловік підмітив, що не варто купувати ковзани через інтернет-магазин, бо взуття потрібно обов’язково міряти. Різні виробники роблять продукцію різною і, можливо, розмір, зазначений на коробці може вам не підійти. До того ж нога у людини теж різна, у одних вона вузька, у інших повна.

Поради тернополянам, як правильно вибрати фігурні ковзани:

  • Приміряйте ковзани на ті шкарпетки, в яких будете кататися (але не на товстий вовняний);
  • Ковзани повинні облягати ногу, але не дуже щільно;
  • Перевіряйте шнурівку, наскільки вам зручно;
  • Розшнуруйте черевик, натисніть п'ятою на задник - нога повинна відчуватися досить щільно в черевику;

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.