Які в Тернополі ціни на головний новорічний цитрусовий смаколик

Опубліковано в Життя краю 21.11.2019

Мандарини вважаються традиційним атрибутом Нового року в нашій країні. Характерний запах, яскравий колір і соковитий смак цих цитрусових допомагають створити святковий настрій. Тож немало тернополян від кінця листопада цікавляться, скільки коштують в місті ці цитрусові.

Як правило, ціни на мандарини відрізняються в супермаркетах та на ринку. Так, у таких супермаркетах, як «Сільпо» та «Рукавичка» можна придбати фрукти за ціною від 23 гривень за кілограм. У продуктових магазинах та кіосках ціни на цитрусові дещо вищі – в районі 32-38 гривень і навіть вище. А найбільший асортимент мандаринів можна побачити на ринку – із Туреччини, Іспанії, Грузії, Абхазії та інших країн. Там ціни коливаються від 28 гривень. Зустрічаються цитрусові і по 60 гривень за кілограм.

—  Маємо мандарини сорту «Клементин», які постачаємо із Грузії. Оці темніші – то з Іспанії. Ціни на фрукти ставлю не менші, аніж можна побачити в сусідніх ятках – від 32 грн. Звичайно, із приходом зими ціни на фрукти трішки підскочать, — поділився один із торговців на центральному міському ринку в Тернополі пан Руслан.

Варто зазначити, що сьогодні на ринку в Тернополі вибір цих фруктів досить широкий. Так, на прилавках є більш кислі і солодші, з яскраво-оранжевою і жовтуватою шкіркою, з кісточками і без. Все залежить від сорту і країни, в якій цитрусові вирощені. Експерти радять уникати блискучих плодів: швидше за все, це вказує на те, що їх натерли чим-небудь для привабливості.

—  Обожнюю мандарини, які купую тільки на ринку. В супермаркетах не купую фрукти, бо там вони хоч дешеві, та несмачні. Кислі і на смак нагадують недозрілі апельсини. Помітила, що чим тепніше забарвлення плодів, тим вони солодші. На жаль, не завжди фрукти по кишені, однак раз на тиждень завше мушу потішити себе цим смаколиком, —   поділилася пересічна тернополянка Надія Куцик.

Додамо, що продавці рекомендують зберігати мандарини в овочевому відсіку холодильника при температурі +6 градусів. У таких умовах вони можуть зберігатися до 1 місяця. Не варто зберігати плоди в поліетиленових пакетах. Така упаковка створює підвищену вологість, і мандарини швидко зіпсуються.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.