Версія для друку

У Тернополі презентували книгу, яка може впливати на життя людей (фото)

Опубліковано в Життя краю 13.11.2019

В перший день IV Міжнародного форуму «КіноХвиля», 13 листопада у Тернополі презентували роман «З особливою жорстокістю» Андрія Осіпова – відомого адвоката та правозахисника.

Сюжет роману розгортається навколо справи про вбивство, у скоєнні якого підозрюються двоє неповнолітніх. Здійснюючи захист, адвокат Никанор Скрипник змушений стикнутись із непорозумінням, громадським осудом, нападками журналістів, підступністю правоохоронців.

Автор розповідає про роль і значення адвокатури, наводить цікаві факти із судової практики, на конкретному прикладі розглядає причини та наслідки дитячої злочинності. Читачу надається можливість дізнатися, як насправді функціонує система правосуддя України, про її вади та проблеми.

Як поділився Андрій Осіпов, всі події та персонажі роману вигадані. Українська система правосуддя та «діючі схеми» хабарництва у судах – реальні.

—  Початок написання книги був, наче легка розвага – написати юридичні оповідання. Тільки поступово писання перейшло в той етап, що книга почала жити своїм життям. Я інколи навіть дивувався, хто пише ці сторінки. Навіть не вірилося, що сам. Тож спершу міг вдало застосувати свою творчість, а потім, на завершення книги, довелося добряче попрацювати. А в пекло робота перейшла, коли випало працювати з видавцями. Однак тепер радію з того, що на мої презентації приходять гості! —  підмітив письменник.

Андрій Осіпов додав, що роман «З особливою жорстокістю» навіть може впливати на життя людей, зокрема на його власне.

—  Тепер трішки детальніше розповім про те, як книжка може змінювати життя людей. Збірка надзвичайно сильно змінила насамперед моє життя. Я – не професійний письменник. За фахом – юрист. 20 років пропрацював у сій сфері. Професійний адвокат. Віднедавна керую легендарною одеською кіностудією. Щодо письменницької діяльності, то пишу те, що знаю, що було. Та в силу правил адвокатської етики заявляю, що всі персонажі є вигаданими, а будь-який збіг із реальними обставинами є випадковим, — зазначив автор.