У Тернополі урочисто погасили конверти і марки з нагоди показу фільму про заслання Кобзаря

Опубліковано в Життя краю 13.11.2019

На IV Міжнародному форумі «КіноХвиля» тернополяни мали нагоду зустрітись із режисером-постановником та автором сценарію художнього фільму «Тарас. Повернення» Олександром Денисенко, продюсером Володимиром Філіпповим.

А перед показом стрічки відбулося урочисте спецпогашення конверту та марки, присвяченим фільму. Марку підготував до погашення український історик, краєзнавець Володимир Ханас. Як відзначили учасники урочистої події, погашення робили спеціально виготовленим до урочистої дати поштовим штемпелем, який існує тільки один день. Спеціальне погашення має важливе історичне значення, адже це пам’ять про символічну подію, яка назавжди залишиться на предметі. А конверти та марки зі відбитком святкового штемпеля займуть почесні місця в колекціях філателістів.

Після спецпогашення у тернопільському у Палаці Кіно відбувся показ фільму «Тарас. Повернення». У стрічці висвітлено період, переломний у житті поета. Шевченко, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів із Петербургу: його помилував особисто цар Олександр II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти Тараса про це й видавати указ про звільнення. 

Дехто з тернополян уже бачив кінострічку та прийшов переглянути її ще раз. Для декого цей показ - перший.

—  Вже бачила стрічку про Тараса, однак хотіла би ще раз переглянути. Дуже сподобався фільм. Насамперед тим, що тут Тараса показано справжнього, наче живого. Добре зіграв актор! Це – інший Тарас. Не той, про якого я слухала від батьків, у школі, під час творчих вечорів. Там, на екрані людина зі своїми болями, поневіряннями, яка мріє про рідну сторону. На жаль, підлість і злоба виявилися сильнішими – не дали Кобзарю швидше вибратися із заточення, куди відправляли всіх непригідних ворожій Імперії, — поділилася гостя заходу Світлана Смолій.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 soroka
В "УДАРі Віталія Кличка" порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва зокрема.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.