У Тернополі покажуть фільм про складну долю етнічних лемків

Опубліковано в Життя краю 11.11.2019

«Орнаменти долі» – фільм про етнічних лемків, який відтворює події 75-річної давнини, покажуть у Тернополі на ІV Міжнародному кінофоруму "КіноХвиля/FilmWave". Документальна стрічка показує історії родин етнічних лемків, яких виселили з Польщі.

Як повідомила під час прес-конференції одна із продюсерів фільму Наталія Музичук, фільм з елементами реконструкції подій 1944 року показує історії людей, які пережили депортацію, але змогли об’єднатись.

—  На цьому кінофорумі буде продемонстровано низку українських фільмів. Так, покажуть одну зі стрічок, над якою працювало КП "Фірма «Кінодністер». Це докуметальний фільм "Орнаменти долі", який розповість про складну долю лемків-переселенців. Так висвітлено, зокрема, як ця етнографічна група українців почала жити на наших теренах, якщо вони організовували свій побут, як у процесі проживання проявлялася їхня культура. Як проходив обмін звичаями та традиціями із іншим населенням. Стрічка висвітлює історії людей, свідків та членів родин етнічних українців лемків, які були виселені з території Польщі, що відбулось 75 років тому, —  розповіла Наталія Музичук.

Варто зазначити, що прем’єра документального фільму "Орнаменти долі" відбулася 8 вересня 2019 року в Українському домі "Перемога".

Довідка: фільм з елементами реконструкції подій 1944 року знімали протягом двох років. Основа фільму – мАтеріали зібрані під час експедиції "Спадок", який проводила команда та знімальна група ТО КП "Фірма Кінодністер".

Фільм створено за сприяння Тернопільської обласної ради, Тернопільської обласної державної адміністрації, ГО Всеукраїнське товариство "Лемківщина", музейного комплексу "Лемківське село".

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.