Версія для друку

Талановита тернополянка створює з фетру казково-кольорові дрібнички (фото)

Опубліковано в Життя краю 08.11.2019

Для того, аби оздобити ялинку чи будинок на новорiчно-рiздвянi свята, можна обiйтись без кульок, гiрлянд та дощику. Чудовi прикраси можна зробити своїми руками за допомогою фетру, вважає  тернополянка Неля Гiрник, яка своїми руками створює оригiнальнi декорацiї з цього матерiалу.

Iграшки з фетру виходять доволi милими, тому найбiльше припадуть до вподоби дiтям. За словами умiлицi, фетр, який за своїми властивостями схожий на папiр, потiшить i майстриню. Вiн вiдмiнно рiжеться, клеїться i не обсипається. Застосовувати його можна в рiзних видах рукодiлля: вiд iграшок до скрапбукiнгу. Але при цьому фетровi вироби – м'якi, з гарною текстурою, мiцнi i не рвуться.

—  Для роботи можна використовувати два види фетру: м'який i жорсткий. М'який фетр пiдходить для об'ємних iграшок, оскiльки трохи розтягується i деталi можна легко зшити мiж собою. Жорсткий фетр менш пластичний. Його бiльше використовують для плоских iграшок i посiбникiв, букв i аплiкацiй. Для своїх робiт беру переважно тонший. Спершу роблю викрiйки, за якими можна зшити фетровi iграшки. Акуратно розрiзую матерiал, надаючи йому певну форму. Усередину основи кладу наповнювач – холофайбер, а потiм ниткою гарненько обшиваю вирiб. Для скрiплення використовую переважно бiлу нитку, адже свiтний колiр доволi ефектно виглядає на яскравiй iграшцi. До речi, наповнювати вироби можна i ватою, але я поки що так не пробувала робити. Отож коли вирiб ретельно прошию, додаю до роботи додатковi декорацiї – ґудзики, стрiчки, камiнчики, якi крiплю до основи за допомогою клею-пiстолету. Ось так через певний час вже маю нову порцiю оригiнальних iграшок, якими можна прикрасити будь-який куточок будинку, — розповiла Неля Гiрник.