Відомі гості та десятки кінострічок: чого тернополянам очікувати від грандіозного міжнародного кінофоруму

Опубліковано в Життя краю 08.11.2019

Уже вчетверте Тернопіль перетворюється на столицю українського кіно, адже 13-15 листопада тут відбудеться IV міжнародний кінофорум «Film Wave». Організатори заходу підготували для госей цікаву програму, яка включає зустрічі з відомими акторами, режисерами, продюсерами, актуальні інформаційно-дискусійні панелі, десятки кінострічок, кастинги, локації та інше.

Як повідомив голова Асоціації кінокомісій України Леонід Бицюра, уже відома фокусна тема цьогорічного форуму — "З Україн.и до Голлівуду".

—  Важливою родзинкою цьогорічного заходу є презентація успіхів українців у Голлівуді. Бо ж невипадково на форумі буде представлено проєкт «З України до Голлівуду». До речі, цей проєкт став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Зокрема, розповімо історію Любові Кеске, яка є родом із Теребовлянського району на Тернопільщині. Ця жінка є старшою віце-президенткою голлівудської кіностудії MGM. На заході буде велика кількість учасників. Головний акцент заходу – інформаційна безпека кіно, а також розвиток за допомогою кіно критичного мислення та медіаграмотності. Перша панель нашого форуму буде присвячена розвитку медіаграмотності. Над організацією заходу працює вилика команда, адже для Тернополя – це глобальний захід, — наголосив Леонід Бицюра.

Детальніше про програму заходу розповів програмний директор ІV Міжнародного кінофоруму "КіноХвиля" Юрій Матевощук

—  13, 14 та 15 листопада пройдуть тернопільські кінодні, а перерви між заходами будуть хіба що для того, аби поспати. Гості зможуть не тільки вперше побачити прем’єрні кінострічки, але й подискутувати. Зможете поспілкуватися з відомими та цікавими людьми, які працюють в кіноіндустрії. Заходи відбуватимуться на двох локаціях – кінотеатр «Сінема Сіті» та УД «Перемога». В Українському домі проходитимуть і презентації книг, панельні дискусії, творчі зустрічі. У «Сінема Сіті» - переважно покази фільмів. Деякі заходи будуть відбуватися у центральній міській бібліотеці. Відкриття заходу відбудеться 13 листопада о 16:00. Оскільки діятиме безперервна програма, деякі локації перетинатимуться між собою. Кожен зможе вибрати контент до смаку. Із ранку до обіду транслюватимуть документальні фільми, призначені переважно для молодшої аудиторії, а під вечір – художні, — наголосив програмний директор.

Юрій Матевощук додав, що до Тернополя на захід приїдуть важливі гості, серед яких будуть і творці фільму.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.