Від квітів до мишей: мешканка Тернопільщини вміє робити мило на будь-який смак (фото)

Опубліковано в Життя краю 07.11.2019

У свята чи в будні, до будь-якої важливої дати чи на згадку жителька Великої Березовиці на Тернопільщині Оксана Господарисько зуміє виготовити мило-подарунок. Це може бути розкішний мильний букет із троянд чи тюльпанів, мильне шампанське, ягоди чи навіть мило-миша.

Як розповіла умілиця, із милом працює вже близько трьох років. А почалося все з того, що своїми руками вирішила виготовити оригінальний подарунок для товаришки на день народження. Відтоді настільки потоваришувала з милом, що виготовляє композиції не тільки в якості подарунку, але й на замовлення. Жінка підмітила, що зробити мило своїми руками – не надто складно, потрібно лише підготувати всі необхідні інгредієнти і змішати їх в потрібній пропорції.

Всього навчалася сама. Спершу переглядала відеоуроки в соцмережі Ютуб та за ними вчилася правильно топити, змішувати, наливати мильну основу. За певний час допоміжні уроки вже не знадобилися – навчилася виливати різноманітні мильні фігурки на будь-який смак. Це – квіти, тваринки, написи та інше. Спершу потрібно розтопити на водяній парі мильну основу. До рідкого мила додати масла, барвники, ароматизатори та помалу заливати кольорову рідину у форму. Наприклад, для того, щоби зробити форму миші (бо ж у нас надалі буде Рік Миші), наливаємо пофарбоване у чорне мило – є носик. Залили червоного мила – маємо шапочку. Долили сірого мила – згодом отримуємо готову мишу. Ось так поступово наповнюю ємкості форми різними кольорами, які по черзі застигають і утворюють готовий виріб, — розповіла Оксана Господарисько.

Жінка додала, що мило ручної роботи виходить набагато кращим та якіснішим за покупне з магазинів «натуральної» косметики. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.