Талановита мешканка Тернопільщини виготовляє іграшки, від яких хочеться усміхатися (фото)

Опубліковано в Життя краю 14.10.2019

Люди, які вперше бачать тендітних ляльок-шкатулок, колоритних домовичків чи патріотичних мотанок мешканки Кременця на Тернопільщині Людмили Блищак, зупиняються та милуються. А  через якусь мить на їхніх обличчях з’являється приємна посмішка.

А це тому, що вироби жінки - дуже вже милі, позитивні, оригінальні та реалістичні. Хочеться доторкнутися до витворів, бо лялечки – наче живі. Однакових у жінки не знайдеш, адже в кожен виріб  майстриня вкладає немало старання та любові.

Як розповіла талановита мешканка Тернопілля, виготовлення сувенірних іграшок не стільки заробіток, скільки хобі. Займається ним заради душевної рівноваги, коли має вільний час. А натхнення у жінки є майже завжди.

Під час роботи думаю тільки про те, що в мене в руках. Можу настільки зануритися в роботу, що всі турботи, все повсякденне відходить на другий план та перестає бути суттєвим. Коли працюю над виробом, моя душа тріпоче від того, що згодом з-під моїх рук постане маленьке прекрасне творіння, яке буде викликати щиру посмішку в моїх домочадців чи майбутніх власників іграшок. Бо ж свої вироби також продаю. А виготовляю я не тільки не тільки ляльки. Інколи можу взятися за шкатулки, композиції з дарів природи та інше творче заняття. Щодо ляльок, то за роки творчої праці їх у мене вже багацько назбиралося. Працюю в різному напрямку – від сучасних мотанок до давніших.  Для виробів використовую різноманітні обрізки – клаптики тканини з подушок, одягуА чого не знаходжу вдома – докуповую. Так, це декоративні елементи, стрічечки, квітки, пов’язки, коралі. Усередині наповнюю ляльки скрученою в рулон мішковиною,— розповіла Людмила Блущак.

Жінка додала, що коли працює над витвором, не помічає, як минає час. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.