На головній площі Тернополя незвичайні люди співали махамантри (фотофакт)

Опубліковано в Життя краю 14.10.2019

Довгий одяг, щирі посмішки та незвичні пісні лунали посеред Театрального майдану в Тернополі. Сьогодні, 14 жовтня крішнаїти або віддані (люди, котрі обрали релігійний напрям гаудіа-вайшнавізм), на головній площі Тернополя співали махамантри.

У крішнаїтів особливий одяг: дхоті – тканина, яку обмотують навколо талії, та курта – така собі сорочка. Білий одяг носять сімейні люди, шафрановий – монахи і неодружені учні. Такий одяг є обов'язковою частиною ведичної культури.

Як розповідають віддані, у крішнаїтів існує певний обряд посвячення у духовного вчителя. Їм дають ім’я, пов’язане з певною якістю Бога. Також що цікаво, деякі чоловіки повністю вибривають голову, залишаючи невеличкий пучок волосся на тім’ячку, що має назву шикха. Існує повір’я, що саме за цей пучок Крішна підіймає в духовний світ найвідданіших.

Тернополяни, які проходили по майдану повз кришнаїтів, охоче зупинялися, щоби послухати ведичні пісні.

—   Чула, що мантри мають сильний вплив на людину. Це така, як на мене своєрідна терапія для заспокоєння. Чула навіть, що такі пісні рекомендують включати, аби досягти внутрішнього спокою, подолати стрес. Тому в тому, що послідовники певної релігійної течії виходять на вулиці та співають, ще й закликаючи нас співати разом із ними, немає нічого поганого. Інколи за день у нас накопичується стільки втоми, роздратування, що не завадить піснетерапія, —  поділилася пересічна тернополянка Надія Волошка.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.