У благословенну путь: рідні, друзі, побратими прощалися з тернопільським депутатом Олександром Баштою (фото)

Опубліковано в Життя краю 12.10.2019

На Микулинецькому кладовищі в Тернополі сьогодні, 12 жовтня провели в останню дорогу покійного Олександра Башту – депутата облради, відомого у місті громадського діяча, "свободівця".

Спершу люди молилися біля тіла покійного в Будинку печалі та пройшли церемонію прощання. Опісля, проводжаючи померлого в кращий світ, рідні, друзі, побратими та багато пересічних мешканців міста вирушили на цвинтар.

Серед товаришів, однопартійців, які близько знали, любили та поважали Олександра Башту за життя, була на похороні і тернополянка Наталія Музичук. Активна позиція, бажання допомагати та долучатися до життя міста, вникати у суспільні проблеми – се те, що, за словами жінки, було незмінною рисою покійного.

—  Таких воїнів сили і честі не так багато є. Він був особливою людиною для мене, яка боролася проти системи та несправедливості допомагаючи багатьом людям, а особливо потребуючим. Справжній патріот і великий націоналіст, людина з великої букви, яка зробила так багато для цієї країни і рідного краю затьмарюючи серця багатьох людей, які захоплювалися його силою волі. Безкомпромісність, загострене почуття справедливості та відвертість була наріжним каменем для багатьох і це робило його для мене ще більш особливішим і таким дорогим. Ще багато планів і мрій ми не встигли разом втілити, тож вони залишаються за мною, а твій дух буде нам в поміч! — поділилася жінка.

За мир та спокій душі покійного помолився на похороні і товариш Башти Володимир Вермінський.

Пам’ять про Олександра Башту завжди буде зі мною. Сей чоловік був націоналістом, яких тепер бракує. Він міг відкрито висловлювати власну думку, заявляти про своє невдоволення. І сьогодні попрощатися із чоловіком прийшло чимало тих людей, які люблять Україну та поважають інтереси нашої держави. Саме таким був і наш «свободівець». Пам’ятаю, десь чотири роки тому була у нас із Баштою досить дивна пригода. Хтось зателефонував до мене та заявив, мовляв, «помер Башта!» Я, приголомшений сією несподіваною новиною, телефоную до Сашка. Той піднімає: «Вовка, привіт!» «Чи вдома, ти?» — питаю. «Так». «Ну то зараз приїду до тебе», — кажу. Коли вже був у Сашка в гостях, розказав, що хтось отак зле вирішив пожартувати. Башта на се тільки усміхнувся і сказав: «Певне, буду довго жити!» — пригадав пан Володимир.

Нагадаємо, 7 вересня Башта взяв участь у відкритому чемпіонаті Тернопільської області з багатоповторного жиму штанги, при цьому виборов медаль. Однак того ж вечора після інсульту Башта впав у кому. Наприкінці вересня він вийшов з коми, однак, попри позитивну динаміку, 10 жовтня чоловік помер на 58-му році життя.

Довідка. У 1992 році при виконані польоту на параплані Башта отримав травму хребта. З того часу пересувався на візку, мав інвалідність I групи. Майстер спорту України. Член Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.